Előfizetői tartalom

Most még nem kell izgulni, de közeleg az új csúcs az inflációban

Gyakorlatilag stagnálhatott az infláció augusztusban, a Portfolio által megkérdezett szakértők az előző havi 4,6%-os után 4,7%-os áremelkedési ütemre számítanak. Korai azonban még fellélegezni, novemberre az elemzők többsége újabb kilencéves csúcsot vár az inflációban, vagyis csak átmeneti a megnyugvás. A nagy kérdés, hogy 2022-ben milyen gyors lehet a csökkenés, mikor térhet vissza a jegybanki célsávba az éves ráta.

Most még maradhat az infláció Júliusban talán meglepően nagyot esett a magyar infláció azok után, hogy a júniusi 5,3%-os érték nyolc és féléves csúcsot jelentett. Az nem volt meglepő, hogy döntően bázishatások miatt onnan 5 százalék alá mérséklődött a ráta, de a KSH által közölt 4,6%-nál csak egy alacsonyabb becslés volt a Portfolio egy hónappal ezelőtti felmérésében....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés