Előfizetői tartalom

Cél a dekarbonizáció, de mit tehet az energiaipar?

Portfolio
Mára globális egység alakult ki a karbonsemlegesség elérésére, amely drasztikus intézkedéseket követel meg. Az energiaiparban a kihívásokkal párhuzamosan rengeteg üzleti lehetőség is megjelenik a befektetői horizonton már rövid távon is. Az energiaiparban mindent át kell alakítani, erre pedig elképesztő mennyiségű pénz, befektetés szükséges. A Nemzetközi Energiaügynökség jelentése szerint 2030-ra ez 5 ezer milliárd dollár lesz évente, a globális GDP 0,4 százaléka - ismertette Molnár Gábor, a MET Asset Management üzletfejlesztési vezetője a Portfolio Sustainable World 2021 konferencián.

Szembetűnő szélsőséges időjárási jelenségek tapasztalhatók napjainkban, például idén nyáron több országban tombolt erdőtűz, de Magyarországon is rendkívüli szárazságban és hőségben volt részünk. Korunk meghatározó kórképe lett a klímaszorongás - emelte ki Molnár Gábor, a MET Asset Management üzletfejlesztési vezetője a konferencián. Ezek mind-mind alátámasztják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés