Előfizetői tartalom

Elképesztő árrobanás lesz az iskolai menzákon?

Portfolio
Akár 30-40 százalékkal is drágább lehet jövőre az iskolai menza, ez gyermekenként átlagosan naponta 150 forint plusz költségeket jelenhet. A drágulásra azért kerülhet sor, mert egy kormányrendelet előírja, hogy 2022-től a közétkeztetésben felhasznált élelmiszerek legalább 60 százalékának hazai forrásból kell származnia, derült ki az ATV Híradójából.

Noha a 2015-ös közétkeztetési rendelet óta csökkent az ételek cukor-, és sótartalma a menzákon, továbbá több zöldséget és gyümölcsöt kapnak a gyerekek, jövőre még egészségesebb és jobb minőségű ételek kerülhetnek az asztalra egy kormányrendelet szerint. Vargáné Achátz Zsuzsanna, a Magyar Közétkeztetők Szövetségének szakmai tanácsadója azt mondta a csatornának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés