Előfizetői tartalom

Nagy Márton: az infláció megugrása gyors helyreállítás mellett egy szükséges rossz

Portfolio
Nemzetközi összehasonlításban közepes méretű, a GDP 32,5%-ára rúgó fiskális és monetáris impulzus mellett az egyik leggyorsabb gazdasági helyreállítást hajtotta végre Magyarország. A gyorsabb helyreállást feszes munkaerőpiac mellett jellemzően magasabb infláció kíséri. Ezzel nincs különösebb probléma, az infláció megugrása egy szükséges rossz, aminek be kellett következnie – mondta Business and Finance Summit 2021 konferenciánkon Nagy Márton miniszterelnök főtanácsadó. Szerinte a gazdaságpolitika irányítása egy kézben, a miniszterelnöknél van, a jegybank pedig jól tette, amit eddig tett.

Gyors kilábalás infláció árán – a szükséges „rossz” címmel tartott előadást Business and Finance Summit 2021 konferenciánkon Nagy Márton miniszterelnöki főtanácsadó. Szerinte az infláció egy szükséges rossz, előre látható volt, mi fog történni, ez az ára a gyors kilábalásnak, ha a munkaerőpiac feszes maradt, a közép- és kelet-európai régió nagy része...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés