Előfizetői tartalom

Hatott a hozamemelkedés: bőséges kereslet az államkötvény-aukciókon

Portfolio
Aukciókat tartott ma az Államadósságkezelő Központ, 3 hosszú lejáratú állampapírt kínált eladásra a befektetőknek. Az elmúlt napok hozamemelkedése megtette a hatását, élénk volt a kereslet. A magasabb hozamok ellenére az ÁKK a meghirdetett mennyiségnél több ajánlatot is elfogadott, ami részéről jelzés értékű, hiszen mutatja, hogy a hozamemelkedés nincs ellenére.

Az elmúlt hetek élénk kötvénypiaci eseményeit ebben az írásunkban elemeztük: Kapcsolódó cikkünk 2021. 09. 09. Ránk rúgta az ajtót a valóság – Hirtelen felbolydult méhkas lett a magyar kötvénypiac Az 5 éves lejáratú, 2026/F sorozatból az ÁKK 20 milliárd forint névértékű papírt kínált fel az elsődleges forgalmazóknak. A kereslet 76,22 milliárd forint volt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés