Előfizetői tartalom

Lagarde: Jövőre elfelejthetjük a magas inflációt

Portfolio
Közzétette az Európai Központi Bank a kamatdöntő ülése utáni közleményt, és a várakozásoknak megfelelően a jegybank csökkenti az állampapírok vásárlását a negyedik negyedévben. Ez ugyanakkor nem tekinthető tapernek, csak kiigazításnak, a PEPP kivezetéséről bővebben a decemberi ülés után kaphatunk információt. A kamatdöntő ülés után Christine Lagarde jegybankelnök elmondta, hogy az erős kilábalással az eurózóna gazdasága még idén eléri a válság előtti szintet. Az inflációról azt mondta, hogy a következő hónapokban tovább növekedhet, de az átmeneti hatások a következő évre kifutnak, és a mostani áremelkedés "erősen átmeneti" jelenség. Friss GDP-prognózist és inflációs előrejelzést is közzétett a jegybank - mindkettőt felfelé módosította 2021-re.

2021. szeptember 09. 15:30 Megosztás Véget ért a sajtótájékoztató A legfontosabb bejelentések és üzenetek: A jegybank a negyedik negyedévben kevesebb állampapírt vásárol majd a PEPP keretében, mint a második és harmadik negyedévben. Ez ugyanakkor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés