Előfizetői tartalom

Lassulás és munkaerőhiány - ítéletet mondott a bézs könyv az amerikai gazdaságról

MTI
Az amerikai gazdaság növekedése "mérsékelt" ütemre váltott július-augusztusban, a legjobb teljesítményt a vizsgált időszakban a feldolgozóipar, a közlekedési, a nem pénzügyi szolgáltatási és a lakóingatlanpiaci ágazat mutatta fel - áll egyebek között az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed szubjektív állapotfelmérésében, a Bézs Könyvben.

A Fed szerint a gazdasági növekedés lassulását jelentős mértékben az élelmiszerek, az éttermek és a turizmus iránti lakossági keresletvisszaesés okozta, ami részben a koronavírus-járvány újbóli erősödésével van összefüggésben. A gazdaságnak több olyan ágazata is volt, ahol a lassulást nem a kereslet mérséklődése okozta, hanem az alkatrészszállítások fennakadása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés