Előfizetői tartalom

Megnyomták a start gombot - Űrtechnológiával digitalizálják a mezőgazdaságot

Portfolio
Szintet lépett a mezőgazdaság egy magyar fejlesztésnek köszönhetően: a földeken dolgozó high-tech agrárgépek ugyanis ezentúl még pontosabban „közlekedhetnek”. Az Európai Űrügynökség támogatásával elindult szolgáltatással most centiméter pontossá válik a műholdas helymeghatározás, hiszen valamennyi globális műholdas helymeghatározó rendszer jelei foghatók.

A tesztüzemben már augusztus óta elérhető, mAXI-NET 2.0 névre hallgató, országos lefedettségű, úgynevezett RTK korrekciós jelszolgáltatást szeptember 13-án indították el Gödöllőn. A szolgáltatást az AXIÁL Kft. az Infobex Kft.-vel együttműködve és az Európai Űrügynökség anyagi támogatásával építette ki - tájékoztatnak egy sajtóközleményben. A gödöllői rendezvényen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés