Előfizetői tartalom

200 ezres minimálbér? Van, ahol 500 ezret keresnek az éttermekben

A jövőre tervezett bruttó 200 ezer forintos minimálbér nem jön jól a turizmus-vendéglátásban tevékenykedő cégek többségének, de a szektorban már most is olyan bérverseny alakult ki, hogy igazából ennél csak jóval többért mennek el dolgozni az ágazatban maradt munkavállalók. Újra itt van a napibér időszaka az ágazatban. A hotelek, és főleg az éttermek, napi nettó 15 ezer forint alatt nem találnak munkaerőt, de az igazi bérhatár a csillagos ég.

Bár vidéken, az üdülőhelyek környékén működő éttermek jól teljesítettek, és a budapesti rendezvénysorozat is jót tett az újra nyitó vendéglátóhelyeknek, de azért a több hónapi zárva tartás veszteségeit sehol sem tudta feledtetni - mondta a Portfolio-nak Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke. „Ebben a helyzetben a jövőre tervezett 200 ezer...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés