koronavírus oltás vakcina fecskendő tű
Gazdaság

Magyarországon elpattan a járvány, a világon csökkenő esetszámot látni

Portfolio
A világon összességében csökkenő koronavírus-esetszámokat látni, ám a negyedik hullám sok országban még csak most kezd elpattanni, így van ez Magyarországon is. A koronavírus-járványról szóló híreinket ma ebben a cikkben gyűjtjük össze.

A Pfizer szerint nem a delta variáns az oka, hogy csökken a vakcina hatékonysága

A Pfizer szerint az amerikai és izraeli adatok is azt mutatják, hogy az emlékeztető oltások hatékonyan vissza tudták építeni a koronavírussal szembeni védettséget – számol be a hírről a Bloomberg.

Tovább a cikkhez

Visszavágja vakcinagyártási kapacitását a CureVac

A német CureVac gyógyszergyár kedden közölte, hogy felmondta a kísérleti fázisban lévő első generációs koronavírus-vakcinája gyártására kötött két szerződését azután, hogy versenytársai növelték gyártási kapacitásaikat. Ugyanakkor két másik gyártóval kötött megállapodást nem mondanak fel.

Tovább a cikkhez

Az egészségügyi miniszter szerint a jövő hétig még nem szigorítanak a korlátozásokon Ukrajnában

A jövő hét elejéig még biztosan nem hoz az ukrán kormányzat döntést a karanténkorlátozások szigorításáról - jelentette ki Viktor Ljasko egészségügyi miniszter az UNIAN hírügynökség szerdai beszámolója szerint egy tévéműsorban.

A tárcavezető kifejtette, hogy a korlátozásokat érintő új szabályokról hétfőn elfogadott kormányhatározatok hét nap múlva lépnek életbe. A kormányzati válságstáb pedig ezután dönt arról, hogy az egész országot átsorolja-e a jelenlegi legenyhébb, zöld kategóriából az eggyel súlyosabb, sárga színnel jelzett kategóriába, illetve egyes régiókat az ennél is erőteljesebb vírusfertőzöttséget mutató narancs vagy vörös színnel jelzett kategóriába. Az egészségügyi tárca a korábbi hírek szerint javasolta az egész ország átsorolását legalább sárga kategóriába.

A már elfogadott határozatok alapján a sárgába vagy akár vörösbe sorolt régiókban továbbra is nyitva tarthatnak azok a kulturális, sport és egyéb létesítmények, amelyeknek alkalmazottai és látogatói felvették a védőoltást.

Ihor Kuzin országos tisztifőorvos, az egészségügyi miniszter helyettese közben egy másik tévéműsorban elmondta, hogy eddig legalább harminc büntetőeljárást indítottak hamis PCR-tesztek, oltási, valamint gyógyultságról szóló igazolások kiállításáért. Az ezekben az ügyletekben részt vevő orvosok - ha bűnösségük bebizonyosodik - elveszítik jogukat a praktizálásra, de akár három évig terjedő börtönbüntetést is kaphatnak - tette hozzá.

Az UNIAN emlékeztetett arra, hogy a közelmúltban a bűnüldöző szervek fokozták az ellenőrzést a hamis oltási igazolások kiszűrésére, elsősorban az internetes tartalmakat fésülik át tüzetesebben.

Ukrajnában szerdára 4640 esettel 2 325 796-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma. A növekmény több mint 1300-zal haladta meg az előző napiét. Az elhunytak száma 93-mal 54 550-re, az aktív betegeké pedig csaknem 2700-zal 46 116-ra emelkedett.

Az egészségügyi tárca legfrissebb adatai szerint az oltási kampány februári kezdete óta 6 028 879-en kapták meg valamely védőoltás első, 4 959 086-an a második dózisát is a mintegy 42 millió lakosú Ukrajnában. Kedden 141 796 embert oltottak be az országban.

(MTI)

A lengyelek 70 százalékának már van koronavírus-antitestje

Lengyelországban a lakosok több mint hetven százaléka rendelkezik a SARS-CoV-2 vírus antitestjeivel, s a társadalom ilyen szintű immunitása mellett a kórházak megterheltsége alacsonyabb lehet a negyedik járványhullám idején, mint korábban - közölte a lengyel egészségügyi tárca szóvivője szerdán.

Tovább a cikkhez

A kormány mérlegeli a munkahelyi kötelező oltások bevezetését

A munkáltatókkal tárgyalnak arról, hogy a munkavállalaás feltételének vezessék be az oltakozást, és erről egyénileg dönthessenek, de erről még nem született döntés-mondta el Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón. A tjékoztatón elhangzott az is, hogy a minimálbér emelése érdekében a kormány költségvetési áldozatot is kész vállalni, azaz adócsökkentést adhat a munkáltatóknak a minimálbér-emelésért cserébe. Az is kiderült, hogy a 12 év alattiaknak adható Pfizer-oltásból az EU-beszerzésben részt vesz Magyarország. Az eseményről percről percre tudósítunk ebben a cikkünkben.

Tovább a cikkhez

Megérkezett a szerda reggeli magyar koronavírus-adat

Gyorsul a járvány: szerda reggel 371 új koronavírusos betegről és 12 elhunytról számolt be a kormányzati koronavírus-portál. 307 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 40-en vannak lélegeztetőgépen.

Tovább a cikkhez

Kiszivárgott: tilos a digitális oktatás ott, ahol elérhető az oltás

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) lényegében megtiltotta, hogy egyes osztályok vagy intézmények digitális munkarendre álljanak át azokon az évfolyamokon, ahol már a diákok számára is elérhető a védőoltás, írja a Népszava. Így "főszabály szerint" hatodik évfolyam fölött nem lehet tanügyi intézkedéseket elrendelni még akkor sem, ha egy vagy több tanuló, pedagógus megbetegszik.

Tovább a cikkhez

Magyarországon elpattan a járvány, a világon csökkenő esetszámot látni

A világon összességében csökken az új koronavírusos esetek száma, ugyanakkor az Egyesült Államokban és egyes országokban még csak most szabadul el a járvány. Magyarországon a múlt keddi 130 új fertőzött után tegnap reggel 246 új fertőzöttről közölt adatot a hivatalos koronavírus-portál, azaz heti szinten közel 89%-os az esetszám emelkedése.

Sorra halnak meg az oltatlan maszkellenes rádiós műsorvezetők covidban

Egy bő hónapon belül már négy ismert amerikai rádiós műsorvezető hunyt el koronavírus okozta betegségben, akik mind a maszkohordás és az oltás ellen álltak ki nyilvánosan.

Tovább a cikkhez
orosz légierő SU-25 vadászgép
német választás 2021 szavazás voksolás
aszfalt, útépítés, bitumen
olaf scholz
török_isztanbul
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021.09.30
Energy Investment Forum 2021 - A MEKH szakmai támogatásával
2021.10.13
Banking Technology 2021
2021.10.19
Budapest Economic Forum 2021
2021.10.05
Követeléskezelési trendek 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Ingyenes szeminárium
Te jó ég, mindjárt összedől az egész piac?!
Ingyenes szeminárium
Hova tedd a megtakarításod 2021-ben?
vakcina