Előfizetői tartalom

Egyetlen ábrán az igazság: így menekülnek a tanárok az iskolákból

Portfolio
Új rekordra emelkedett a betöltetlen állások száma az oktatásban a KSH friss adatai alapján, miután egyre több idős tanár megy nyugdíjba, fiatalok pedig nem választják ezt a pályát. Az évek óta befagyasztott, folyamatosan erodálódó, immár sokszor a szegénység küszöbére csúszó bérek pedig arra késztetik a pályán lévő tanárokat, hogy új állás után nézzenek.

Nagy vitát kavart az elmúlt hetekben, hogy vajon csökkent vagy nőtt a munkaerőhiány az oktatásban Magyarországon. A pedagógus szakszervezetek a munkaerőhiány növekedéséről beszélnek, egyre több betöltetlen álláshelyet tapasztalnak egy-egy iskolában, és azt mondják, hogy egyre hosszabb ideig tart megtalálni a megfelelő szaktanárokat vagy tanítókat. A munkaerőhiány már...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés