USA koronavírus Egyesült Államok Covid-19
Gazdaság

Meglepően sokat költöttek az amerikaiak augusztusban: az új járványhullám mégsem olyan félelmetes

Portfolio
Közzétették az Egyesült Államokban az augusztusi kiskereskedelmi adatokat, amelyekből az látszik, hogy az amerikaiak aktívabban költöttek, mint az előző hónapban. Ez azért meglepő, mert sok elemző épp visszaeséstől tartott az új járványhullám felfutása miatt.

Augusztusban havi bázison 0,7%-kal nőtt a kiskereskedelmi forgalom az Egyesült Államokban, ami kifejezetten pozitív meglepetésnek számít, a koronavírus-esetszámok felfutása ugyanis a vásárlási kedv lanyhulásával fenyegetett.

Ez megjelent az elemzői várakozásokban is: a konszenzus szerint az elemzők 0,8%-os visszaesésre számítottak a júliusi forgalomhoz képest (ami már szintén visszaesést mutatott júniushoz viszonyítva).

Az autóeladásokat nem számítva 1,8%-kal nőtt az amerikai kiskereskedelmi forgalom augusztusban - az elemzők itt is visszaesésre számítottak. Erős volt tehát a boltok forgalma az új járványhullám közepette is.

Közzétették a kiskereskedelmi statisztikákkal egyidőben a heti segélykérelmek számának alakulását is: ebben semmi meglepetés nem volt, 332 ezer ember kért segélyt a szeptember 10-i héten, ami megfelel az elemzői várakozásnak, és csak 20 ezer fővel haladja meg az előző heti számot.

A segélykérelmek négyhetes átlaga 335 ezer fő. Tartósan 2,67 millióan igényeltek segélyt a szeptember 3-i héten, ami majdnem 200 ezer fős csökkenést jelent az egy héttel korábbi állapothoz képest.Címlapkép: Getty Images

minimálbér
vlagyimir putyin
vlagyimir putyin
maszk
covid koronavírus maszk getty stock
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Vételi és eladási zónákat azonosítunk, melyek a trendekkel kiegészítve szuper hatékony párost alkotnak.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Portfóliókezelő menedzser

Portfóliókezelő menedzser
2021.11.18
Portfolio Property Awards 2021
2021.12.09
Agrárszektor Konferencia 2021
2021.11.18
Global trends in Banking 2021
vakcina