Előfizetői tartalom

Virág Barnabás: az inflációval foglalkozni kell, mert a világ helyreállását is veszélyeztetheti

Portfolio
Virág Barnabás, az MNB alelnöke szerint minden inflációs periódus azzal kezdődött, hogy átmenetinek ítélték az infláció emelkedését. Számos tényező utal arra, hogy az inflációval foglalkozni kell, nem szabad ennek megemelkedési kockázatát alulbecsülni – erről egy előadás keretében beszélt a szakértő az Aegon Alapkezelő mai rendezvényén. Az infláció mellett az eseményen szó esett az egyik leggyorsabban terjedő befektetési trendről, az ESG-ről.

Kilőtt az infláció – Tartós lesz vagy csak átmeneti? Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke a magyar monetáris politika új irányairól beszélt. Előadásának fontosabb üzenetei: Új utakra kerül a világ, a koronavírus-járvány sok szempontból rendkívül helyzetet teremtett, a monetáris politika számára is. Az újraindulás ára az infláció: az adatok azt mutatják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés