Előfizetői tartalom

Elszabadultak árak Amerikában: 40 éves mélypontra zuhant a tartós cikkek vásárlási hajlandósága

Portfolio
|
MTI
Az évtizedes mélypontot jelentő augusztusi 70,3 pontról 71 pontra visszaemelkedett szeptemberben a Michigan egyetem által készített fogyasztói hangulatindex, de ez egyrészt elmaradt a várt 72 pontos értéktől, másrészt jól látszik, hogy a meglóduló fogyasztói árak miatt sok évtizede nem volt olyan gyenge a vásárlási hajlandóság a nagyobb értékű termékek iránt, mint most. Ez pedig a gazdaság további pályájára, a kilábalás ütemére visszahathat.

A Michigan egyetem havi rendszeres fogyasztói hangulati felmérésében a megkérdezettek az aktuális gazdasági helyzetet 77,1 pontra értékelték, ez romlás az augusztusi 78,5 ponthoz képest. A fél évre előretekintő kilátások azonban kedvezőbb értékelést kaptak, az index az augusztusi 65,1 pontról 67,1 pontra emelkedett. A tartós fogyasztási cikkel beszerzése iránt tanúsított...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés