Előfizetői tartalom

Hamarosan járványok söpörnek végig Magyarországon - Hogyan kerülhetjük el a megbetegedést?

Portfolio
Ősszel egyre több ember fázik meg, lesz náthás, vagy éppen dönti le az influenza, ezen betegségeket pedig még a koronavírus járvány is tetőzi. Nincsenek könnyű helyzetben a háziorvosok a tünetek diagnosztizálása során, pedig fontos lenne mind az egyén egészségi állapota szempontjából, mind a járvány dinamikájának követése miatt is. Békássy Szabolcs országos kollegiális vezető háziorvos szerint tömeges tesztelés szükséges a nátha és a koronavírus fertőzés megkülönböztetéséhez, Falus András immunológus pedig úgy véli, hogy a járvány megfékezése szempontjából nemcsak a vírusteszteknek van kiemelt szerepe, hanem az antitest méréseknek is, amelyet mellesleg a harmadik oltás beadása előtt is célszerű ellenőriztetni. A szakértők hangsúlyozzák a koronavírus elleni oltás fontosságát, amely mellett ősszel már az influenza elleni oltás is elérhetővé válik.

Az influenza elleni oltóanyagot már megrendelték, tehát október vége környékén már rendelkezésre állhat a háziorvosi praxisokban. Az oltások nem ütik egymást, tehát nyugodtan be lehet adatni az influenza elleni védőoltást és a koronavírus elleni védőoltást is - mondta Békássy Szabolcs az InfoRádió Aréna című műsorában. Az országos kollegiális vezető háziorvos beszélt...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái