Előfizetői tartalom

Itt a bejelentés a kormánytól: az EU-átlag több, mint dupláját költheti a felsőoktatásra a következő években

Portfolio
Jövőre különböző fejlesztésekkel együtt bő 1000 milliárd forint áramlik a magyar felsőoktatásba, és a kormány kész maradéktalanul befogadni (!) az egyetemek 2700 milliárd forintnyi következő évekbeli fejlesztési előterjesztéseit, így a GDP-arányos éves felsőoktatási ráfordítás 1,8% lenne, ami több, mint duplája az uniós átlagnak – jelezte egy péntek esti közleményben Stumpf István, a felsőoktatási modellváltással megbízott kormánybiztos, illetve Bódis József,az Innovációs és Technológiai Minisztérium oktatási államtitkára.

A „minden korábbinál több forrás hasznosul a felsőoktatásban” című közlemény annak apropóján született, hogy a kormány benyújtott a parlamentnek egy új törvényjavaslatot, ami az indoklás szerint kiszámítható és tervezhető finanszírozási környezetet biztosít a modellváltó egyetemek számára. A közlemény felhívja a figyelmet arra, hogy a nemzetközi példák alapján...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái