Előfizetői tartalom

Kevert vakcinákat kaphatnak a gyerekek Nagy-Britanniában

Portfolio
Egy brit tanulmány azt készül vizsgálni, milyen immunválaszt vált ki a gyerekek körében, ha kevert és eltérő időpontban kapnak koronavírus elleni védőoltást. A cél, hogy megtalálják a legjobb megközelítést a második dózis beadásához annak érdekében, hogy minél kisebb legyen a szívizomgyulladás fellépésnek kockázata – írja a Reuters.

A 12-15 év közötti gyerekeket következő héttől kezdik el oltani Nagy-Britanniában, míg a 16-17 év közöttiek már augusztus óta jelentkezhetnek az oltásra. A fiatalabbak számára első dózisként a Pfizer vakcináját fogják adni, de a második dózis beadásának időpontja egyelőre még bizonytalan, ennek kapcsán több adatot szeretnének még gyűjteni. Ezért is készül egy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés