Előfizetői tartalom

Robban a koronavírus-járvány Romániában, különös védelmi intézkedést hozott a kormány

MTI
Belföldön is bevezették Romániában az uniós digitális Covid-igazolvány használatát azokon a településeken, ahol a megelőző két hétben a lakosság több mint három ezrelékénél mutatták ki a koronavírus-fertőzést. Az erről szóló határozatot pénteki ülésén fogadta el a román kormány, az országos járványügyi operatív törzs (CNSU) ajánlásai alapján.

A három ezrelék feletti fertőzöttségi ráta esetén sem zárnának be - ahogyan a jelenlegi szabályozás előírja - a kulturális intézmények, vendéglátóhelyek és sportlétesítmények, hanem a belépést védettségi igazoláshoz kötötték, és korlátozták a résztvevők számát. A mindeddig "zöld útlevélként" használt személyre szóló digitális Covid-igazolványt eddig is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés