hulladék
Gazdaság

A hulladékkoncesszióra egy pályázó már biztosan van

Portfolio
Hernádi Zsolt a MOL vezérigazgatója megerősítette, hogy a vállalat beadta pályázatát a hulladékkoncesszióra, jelenleg pedig az elbírálásra várnak – írja az Index.

Hernádi Zsolt közölte, hogy a MOL beadta pályázatát a 35 évre szóló hulladék koncesszióra vonatkozóan. A vezérigazgató közölte, hogy nincs tudomása arról, hogy a pályázatot mikor bírálják el, illetve, hogy rajtuk kívül még kik adtak be pályázatot.

Maga a pályázat két szakaszra osztható, az első szakasz esetében, amely szeptember 9-én zárult le, a pályázók alkalmasságát vizsgálták. A második szakaszba, ahol már ajánlatot is tehetnek a pályázók, csak az első szakasz során alkalmasnak ítélt szereplők juthatnak be.

Hernádi elmondta azt is, hogy a bárki is nyerje el a koncessziót, nagy változásokra lesz szükség a hulladékgazdálkodás területén. A vezérigazgató szerint a MOL képes lehet e tekintetben egy üzletileg is fenntartható modellt kialakítani.

Hernádi válaszolt azokra a kritikákra is, amelyek szerint a koncesszió mérete túl nagy, ugyanis az egész országra terjed ki. Szerinte ez esetben a méret igenis számít, mivel úgy véli, hogy a jelenlegi rendszer szétaprózódott, így nem hatékony.

A koncesszió nyertese a Magyarországon évente keletkező legalább 18 millió tonna hulladék begyűjtéséért, feldolgozásáért, eladásáért vagy elhelyezéséért lenne felelős, illetve a szóban forgó vállalatnak kell teljesítenie az Unió által meghatározott, évekre lebontott célszámokat.

Címlapkép forrása: MTI Fotó/Krizsán Csaba

jackma
zöld iroda
infláció piac
FrankfurtiTőzsde
nap
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021.10.19
Budapest Economic Forum 2021
2021.11.18
Portfolio Property Awards 2021
2021.12.09
Agrárszektor Konferencia 2021
2021.11.18
Global trends in Banking 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni.
Online előadás
Megnézzük az összes izgalmas befektetési, illetve spekulatív pozícióra vonatkozó lehetőséget.
infláció piac