Előfizetői tartalom

Bírságot szabott ki az EU Lengyelországra egy vitatott szénbánya miatt

MTI
Az Európai Unió Bírósága napi 500 ezer euró, az Európai Bizottságnak kifizetendő pénzbüntetésre kötelezte Lengyelországot, amiért az nem szüntette be a lignitkitermelési tevékenységét a cseh-lengyel határon fekvő Turów szénbányában - közölte hétfőn a luxemburgi székhelyű testület. Fontos tudni, hogy ez nem az a bírság kiszabás, ami folyamatban amiatt, mert Lengyelország nem akarja végrehajtani az Európai Bíróság egy másik ítéletét, a lengyel bírósági fegyelmi kamara átalakításával kapcsolatos döntést. Abban a hírek szerint napi 1 millió eurós bírság kiszabását kérte az Európai Bizottság az Európai Bíróságtól, így tehát a két ügybeli bírság majd összeadódna.

A pénzbüntetést Lengyelországnak az ítélet kézhezvételének napjától kell fizetnie egészen addig, amíg nem tartja magát a bíróság alelnökének május 21-i, a bányászatot megtiltó határozatához.     A prágai kormány tavaly panaszolta be Lengyelországot az Európai Bizottságnál, amely az uniós bíróság elé vitte ügyet, mondván, hogy Lengyelország megsértette...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés