szennyvíz
Gazdaság

Koronavírus Magyarországon: megjöttek a legfrissebb szennyvízadatok

Portfolio
A 37. héten a koronavírus koncentrációja hosszabb időtávot tekintve lassan emelkedik a szennyvízmintákban - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ kedden.

Az NKK közlése szerint a szennyvízminták koronavírus koncentrációja országos átlagot tekintve továbbra is lassú emelkedést mutat.

A vizsgált települések zömét stagnáló tendencia jellemzi, azonban Pécsett és Székesfehérváron növekedés, míg Szolnok esetében csökkenés tapasztalható. A koncentrációt tekintve 13 városban továbbra is alacsony a vírus-koncentráció, míg 9 mintavételi hely a mérsékelt tartományba esik.

Az NNK korábban felhívta a figyelmet arra, hogy a szennyvízben mért koronavírus számok hétről-hétre tapasztalható ingadozása (enyhe emelkedése, illetve csökkenése) a relatíve alacsony betegszámokból ered.

Az elmúlt három napon 1072 új koronavírus esetet regisztráltak Magyarországon, elhunyt 13 beteg - derül ki a hétvégi adatokat összegző koronavírus-jelentésből. A járvány továbbra is gyorsul az országban, az előző hétvégéhez képest 23%-kal több megerősített fertőzést történt. 380 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 45-en vannak lélegeztetőgépen.

2021_COVID_SZENNYVÍZ_37

A fentiekkel kapcsolatban fontos azt is megjegyezni, hogy a szennyvíz-adatok a korábbi tapasztalatok szerint nem számítanak pontos előre jelzőnek, jelenleg viszont egybevágnak a napi esetszámok emelkedésével.

Címlapkép forrása: MTI/Varga György

FrankfurtiTőzsde
nap
jair bolsonaro
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni.
Online előadás
Megnézzük az összes izgalmas befektetési, illetve spekulatív pozícióra vonatkozó lehetőséget.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
2021.10.19
Budapest Economic Forum 2021
2021.11.18
Portfolio Property Awards 2021
2021.12.09
Agrárszektor Konferencia 2021
2021.11.18
Global trends in Banking 2021
németország gyár erőmű