Előfizetői tartalom

Zsiday Viktor elmondja, szerinte mekkora zavart okoz a taper a piacokon

Portfolio
A gazdaság kilábalásával együtt várható, hogy a mennyiségi lazításnak (QE) vége lesz, ennek pedig kedvezőtlen hatás a lehet a piacokra. Zsiday Viktor ugyanakkor nem biztos benne, hogy a tapering olyan hamar elkezdődik, a kedvezőtlen kínai adatok és a delta variáns terjedése ugyanis rontja a kilátásokat. A piacon tehát ellentétes hatások érvényesülnek, Zsiday Viktor blogján árulja el, hogy milyen mozgást vár ilyen környezetben.

A tapíresés folyamatban van: láthatóan egyre inkább konszenzussá válik, hogy miután van növekedés, és a Delta hatása sem lesz tartós, a jegybankok szépen visszaveszik a stimulust - írja blogján Zsiday Viktor. A befektető szerint ennek a legfontosabb eredménye a kötvényhozamok emelkedése, ugyanis mind a német, mind az amerikai 10-éves állampapírhozam 2-hónapos maximumon zárt....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés