vakcina románia
Gazdaság

Berobbant a járvány, fogynak a kórházi helyek Romániában

Portfolio
Száz fölé emelkedett a kórházi kezelésre szoruló koronavírus-fertőzöttek száma Hargita megyében, többen kritikus állapotban vannak, a Covid intenzív terápiás osztályokon helyhiánnyal küzdenek, írja a székelyhon.ro.

Rohamosan fogynak a koronavírus-fertőzötteknek fenntartott kórházi helyek Hargita megyében, miközben múlt hétfőn a megye kórházaiban ápolt koronavírus-fertőzöttek száma 59 volt, tegnap már 105 beteget kezeltek kórházban.

Az egészségügyi intézmények átszervezésekkel próbálják tartani a lépést a gyors növekedéssel, de így is rohamosan fogynak a rendelkezésre álló helyek.

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban a hétfő délelőtti adatok szerint 42 igazoltan koronavírus-fertőzött beteget, illetve egy fertőzésgyanús pácienst ápoltak. A tüdőgyógyászati osztályon 23, a fertőző betegségeket kezelő osztályon 10 beteget látnak el. Előbbiek közül egy személy kritikus állapotban van, 13 páciens állapota súlyos, kilenccé pedig középsúlyos. Az ezen az osztályon ápolt 23 beteg közül 15-en szorulnak légzéstámogatásra. A fertőző osztályon fekvő páciensek közül hárman részesülnek oxigénnel történő légzéstámogatásban, egy személy állapota súlyos. A kórházban a Covid intenzív terápiás (ATI) osztályon lévő helyek számát a múlt heti négyről hatra növelték. Ennek ellenére már az összes ágy foglalt, és mind a hat beteg állapota kritikus.

a kórházban kezelt fertőzöttek 90 százaléka nincs beoltva koronavírus ellen,

tudta meg a kórház szóvivőjétől a székelyhon.ro.

A Székelyudvarhelyi Városi Kórházban 47 koronavírus-fertőzött személyt ápoltak hétfőn délelőtt, közülük mindössze egy személynek vannak enyhe tünetei, a többiek súlyos és középsúlyos állapotban, tudta meg a lap. Az elmúlt napok tapasztalatai alapján ebben az egészségügyi intézményben is érvényes, hogy

a páciensek mintegy 90 százaléka nincs immunizálva.

A Gyergyószentmiklósi Városi Kórház továbbra is kedvezőbb helyzetben van, ott hétfőn délelőtt mindössze hat, kevésbé súlyos állapotban lévő koronavírus-fertőzöttet láttak el Fülöp Enikő kórházmenedzser tájékoztatása szerint.

(székelyhon.ro)

Címlapkép: Alex Nicodim/Anadolu Agency via Getty Images

world trade center new york terrortámadás forrás getty stock
Novi facebook alkalmazás kriptopénz stablecoin
FrankfurtiTőzsde
Paks II
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni.
Online előadás
Megnézzük az összes izgalmas befektetési, illetve spekulatív pozícióra vonatkozó lehetőséget.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
2021.10.19
Budapest Economic Forum 2021
2021.11.18
Portfolio Property Awards 2021
2021.12.09
Agrárszektor Konferencia 2021
2021.11.18
Global trends in Banking 2021
bef 2021