tüntetés
Gazdaság

Koronavírus: vesztegzár alatt a legnagyobb ausztrál városok, többezres tüntetés a korlátozások ellen

MTI
Paprika- és gumilövedékkel oszlatta fel a rendőrség kedden Melbourne-ben a koronavírus-világjárvány miatt elrendelt korlátozások ellen tiltakozó rendbontókat.

A többezres tömeg a kijárási korlátozások dacára lezárt egy forgalmas utat, rongált és rendőröket is megsebesített. A hatóságok mintegy negyven embert őrizetbe vettek.    

Shane Patton, Victoria állam rendőrfőnöke kiemelte, hogy a gyülekezés törvényellenes volt, a kialakult helyzet pedig próbára tette a rendőröket.    

A városban második napja vannak tüntetések, miután a helyi hatóságok elrendelték az építkezések leállítását, arra hivatkozva, hogy az ingázó munkások növelik a vírus terjedésének kockázatát. Az építőmunkásokon kívül azonban olyanok is utcára vonultak, akik ellenzik az oltások kötelezővé tételét és Victoria állam elhúzódó korlátozásait. A helyi szabályok szerint ugyanis az építőiparban dolgozóknak a hét végéig legalább egy oltást be kell adatniuk maguknak.    

"Az erőszak és a rendbontás még egyetlen covidos esetet sem akadályozott meg, éppen ellenkezőleg, segítik a vírus terjedését" - hangoztatta közleményében Dan Andrews, az állam kormányfője. Martin Foley victoriai egészségügyi miniszter tudatta, hogy az egészségügyi hatóságoknak nem volt más választásuk, mint elrendelni az építkezések leállítását, hogy a következő két hétben kidolgozzák, hogyan lehet növelni a szektorban dolgozók átoltottságát.    

Közgazdászok szerint az építkezések leállítása nem tesz jót az ausztrál gazdaságnak, amely ismét recesszióba süllyedhet.    

Ausztráliában az ország két legnagyobb városát, Sydneyt és Melbourne-t, valamint a fővárost, Canberrát is vesztegzár alá helyezték a koronavírus delta variánsának megfékezése érdekében. Victoriában kedden az idei legtöbb, 603 új fertőzöttet és egy halálos áldozatot jegyeztek fel. Új-Dél-Walesben eddig a felnőtt lakosság 53 százalékát oltották be. Victoriában ez az arány 44 százalék. Új-Dél-Walesben kedden ezernél több új fertőzöttet regisztráltak, és tízen haltak bele a betegségbe, a többségük Sydneyben. A kormány több korlátozást már feloldott, főleg kültéri tevékenységeket és sportolást engedélyeztek, és további lazításokat helyezett kilátásba, ha az átoltottság eléri a hetven, majd a nyolcvan százalékot.

Címlapkép: Diego Fedele/Getty Images

evergr
bika medve
Living Kassák passage
Jens Stoltenberg Nato védelmi miniszteri találkozó
OTP fiók

Ricardo Kornai-interjú

Nem emlékszem, hogyan jutottam Michael Parkin 1990-ben megjelent Economics tankönyvéhez, de nyilván úgy vettem. A 12...

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Megnézzük az összes izgalmas befektetési, illetve spekulatív pozícióra vonatkozó lehetőséget.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
2021.10.19
Budapest Economic Forum 2021
2021.11.18
Portfolio Property Awards 2021
2021.12.09
Agrárszektor Konferencia 2021
2021.11.18
Global trends in Banking 2021
járvány kórház románia