Előfizetői tartalom

A sztárközgazdász szerint a globalizáció virágozni fog, a klímaváltozás pedig egyenesen gazdasági növekedést hoz

Portfolio
Nem tartja megalapozottnak azokat a félelmeket Kaushik Basu egyetemi tanár, a Világbank korábbi főközgazdásza, hogy a világ deglobalizáció és a klímaváltozás miatt gazdasági lassulás előtt áll. Szerinte a globalizációból való kihátrálást nem lehet véghez vinni, főleg a jelenlegi digitális átmenet korában. A klímaváltozás elleni harc és a technológiai fejlődés pedig magasabb hozzáadott-értékű emberi munkát, végső soron pedig a jelenleginél sokkal gyorsabb gazdasági növekedést hoz majd. A félreértés abból adódik szerinte, hogy sokan összekeverik a gazdasági és környezeti kibocsátást, pedig az egyik nőhet úgy, hogy a másik csökkenjen.

A koronavírus-válság óta újfajta globalizációban élünk, amely kihívásokat és lehetőségeket is tartogat - mondta Kaushik Basu, a Nemzetközi Közgazdasági Társaság volt elnöke, a Világbank korábbi vezető közgazdásza a Magyar Közgazdasági Társaság az 59. Közgazdász-vándorgyűlésen, ahol a globális gazdaság aktuális problémáiról és a jövő kilátásairól beszélt....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái