moderna_epulet_vakcina
Gazdaság

Elmondta a Moderna vezérigazgatója, mikor érhet véget a koronavírus-járvány

Portfolio
A Moderna vezérigazgatója úgy gondolja, hogy a koronavírus -járványnak egy év múlva vége lehet, akkorra a megnövekedett oltóanyag-termelés biztosítja a globális ellátást. Stéphane Bancel a svájci Neue Zürcher Zeitung lapnak elmondta, a védőoltások hamarosan már a csecsemők számára is rendelkezésre fognak állni.

"Ha megnézzük a termelési kapacitások iparági szintű bővülését az elmúlt hat hónapban, akkor azt találjuk, hogy a következő év közepéig elegendő adagnak kell rendelkezésre állnia, hogy a földön mindenki megkaphassa a védőoltást - mondta Stéphane Bancel.

Azok, akik nem kapnak védőoltást, természetes módon teszik védetté magukat, mert a delta variáns annyira fertőző. Ily módon az influenza állapotához hasonló helyzetbe kerülünk. Aki oltat, annak biztonságos tele lehet, aki nem, az azt kockáztatja, hogy megbetegedik és esetleg kórházba kerül. Arra a kérdésre, hogy ez a jövő év második felében a normális állapotba való visszatérést jelenti-e, azt válaszolta:

Azt feltételezem, hogy mához egy évre.

Bancel elmondta, hogy elvárja, hogy a kormányok jóváhagyják a védőoltásokat a már oltott emberek számára, mert a tavaly ősszel oltott, veszélyeztetett emberek védettsége "kétségtelenül" frissítésre szorul.

Segítséget jelent, hogy az emlékeztető oltás az eredeti vakcina hatóanyagának csak a felét igényli, ezért gyorsabban lehet biztosítania szükséges mennyiséget, ami most a legfontosabb kérdés a járvány elleni küzdelemben.

Az emlékeztető oltás az idén még megegyezik az eredetivel, mert Modernának nem volt elég ideje változtatni. "Jelenleg klinikai vizsgálatokban teszteljük a delta variánsra optimalizált változatokat. Ezek képezik majd az alapot a 2022-es emlékeztető oltáshoz. Emellett kipróbáljuk a Delta plus Beta-t is, a következő mutációt, amelyet a tudósok valószínűnek tartanak."

A Moderna a meglévő gyártósorokat használhatja az új típusú vakcinákhoz is, az oltás ára változatlan marad - mondta.

minimálbér
vlagyimir putyin
vlagyimir putyin
maszk
covid koronavírus maszk getty stock
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Vételi és eladási zónákat azonosítunk, melyek a trendekkel kiegészítve szuper hatékony párost alkotnak.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Portfóliókezelő menedzser

Portfóliókezelő menedzser
2021.11.18
Portfolio Property Awards 2021
2021.12.09
Agrárszektor Konferencia 2021
2021.11.18
Global trends in Banking 2021
vakcina