Előfizetői tartalom

Fontolgatja az állam a paksi 1-es blokk üzemidő-meghosszabbítását, megváltozott a geopolitikai környezet

Portfolio
A geopolitikai helyzet megváltozásának köszönhetően fontolgatja az állam, hogy a paksi 1-es blokk üzemidejét meghosszabbítsák – mondta el Kóbor György, az MVM Magyar Villamos Művek elnök-vezérigazgatója az Indexnek adott interjújában. Emellett szóba került még az MVM tőzsdei bevezetése, a Mátrai Erőmű, illetve a vállalatcsoport terjeszkedési tervei is.

Az MVM elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a Paks II. beruházás nem az MVM Csoporthoz tartozik, ugyanakkor a nukleáris kompetenciák terén megkerülhetetlenek. A geopolitikai környezet pedig jelentősen megváltozott, mint amikor a Paks II.-es beruházásról megszületett a döntés, illetve Európában mindenhol felgyorsult a szenes erőművek kivezetése. És hozzátette, hogy Ilyen értelemben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés