Előfizetői tartalom

Kiderült: nagyon szenved a német feldolgozóipar és ez még hónapokig fokozódhat

Portfolio
„A nyersanyag- és félkész termékek beszerzése körüli zavarok fékezik a német gazdaságot, a feldolgozóipar a szűk keresztmetszet miatti recessziót tapasztal” – ezeket fűzte hozzá a német Ifo intézet elnöke, Clemens Füst ahhoz a friss eredményhez, amely szerint sorozatban harmadik hónapja süllyedt Németország legfontosabb konjunktúra-indexe és a felmérés szerint egyelőre nincs is kilátás arra, hogy az ellátási láncok zavara enyhülne.

A szeptemberi Ifo-index (üzleti környezet index) 98,8 pont lett a Reuters konszenzusában szereplő 98,9 pont helyett és a felfelé módosított 99,6 pont után. Ezzel sorozatban harmadik hónapja süllyedt az üzleti környezet index. Ezt egyébként a jelenlegi helyzetmegítélés alindexe okozta, mivel az 100,4 pontra esett a várt 101,8 pont helyett az augusztusi 101,4 pontról. A jelek szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés