Előfizetői tartalom

Megvan, mennyibe kerül Orbán Viktor legújabb ígérete, a 13. havi nyugdíj korai kifizetése

Portfolio
Orbán Viktor péntek reggeli rádióinterjújában újabb váratlan bejelentést tett, ami érinti a költségvetés kiadási oldalát, még a 2022-es választások előtt. Jövő februárban a 13. havi nyugdíj maradék fennálló 3 heti részletét is odaadná a nyugdíjasoknak. Összefoglaltuk, mit okozhat ez a költségvetésnek és mit jelent ez az átlagnyugdíj összegének szintjén.

Azért küzdök, hogy a csak négy év alatt odaadni tervezett teljes 13. havi nyugdíjat már 2022-ben, azaz felgyorsítva odaadjuk az érintetteknek - fogalmazott a miniszterelnök pénteken. "Január 1-től vissza akarjuk adni a második hetit is, és bár korai erről beszélni, de én harcolok azért, hogy ez gyorsabban menjen, tehát ne csak a másodikat, hanem a harmadikat, esetleg a negyediket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés