kamionshutter
Gazdaság

Rendkívüli intézkedések jöhetnek az egyre aggasztóbb sofőrhiány miatt

Portfolio
Hamarosan átmeneti intézkedéseket jelenthet be a kormány, melyekkel az egyre égetőbb sofőrhiányt akarják orvosolni – közölte a Reuters. Állítólag Boris Johnson többek között ideiglenesen megkönnyítené a külföldi kamionsofőrök vízumhoz jutását, hogy ezzel is enyhítsék az egyre inkább elharapózó hiányt, ami már árufelhalmozáshoz vezetett.

Egyre többet hallani az Egyesült Királyságot sújtó áruhiányról, mivel részben a Brexit miatt szigorodó bevándorlási szabályok hatására nem találnak elegendő kamionsofőrt az országban. Ma már nem csak az áruházak ellátásáért kell aggódni, egyre több brit benzinkúton komoly sorok kígyóznak, mivel az emberek elkezdtek üzemanyagot felhalmozni a legrosszabbtól tartva.

A jelek szerint mostanra a brit kormány is megelégelte a káoszt és kész rendkívüli intézkedéseket hozni. A Reuters értesülései szerint Boris Johnson miniszterelnök hamarosan bejelentheti, hogy átmeneti, könnyített vízumot adnak a külföldi sofőröknek, ha hajlandók a szigetországban dolgozni. Állítólag ötezer ilyen vízumot állítanának ki, a logisztikai cégek és az áruházláncok hónapok óta szorgalmazzák ezt, de a kormány eddig elutasította.

Becslések szerint akár százezer sofőrre is szükség lenne az Egyesült Királyságban, hogy minden keresletet ki tudjanak elégíteni. A mostani hiányért a Brexit és a koronavírus-járvány együtt felelősek, hiszen a szigorodó bevándorlás mellett egy évig szüneteltek a tanfolyamok és a vizsgák a lezárások miatt.

A sajtóhírekre reagálva a miniszterelnöki hivatal szóvivője azt mondta, hogy valóban dolgoznak ideiglenes intézkedéseken, de kiemelte, hogy bármilyen könnyítés a bevándorlásban csak szigorúan szabályozott ideig működhet.

Címlapkép: Shutterstock

world trade center new york terrortámadás forrás getty stock
Novi facebook alkalmazás kriptopénz stablecoin
FrankfurtiTőzsde
Paks II
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni.
Online előadás
Megnézzük az összes izgalmas befektetési, illetve spekulatív pozícióra vonatkozó lehetőséget.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
2021.10.19
Budapest Economic Forum 2021
2021.11.18
Portfolio Property Awards 2021
2021.12.09
Agrárszektor Konferencia 2021
2021.11.18
Global trends in Banking 2021
bef 2021