Előfizetői tartalom

A vállalatok derülnek, a háztartások borulnak

Portfolio
Az áprilisi nagy ugrás után a nyári hónapokban már csak lassan araszolgatott felefelé a GKI konjunktúraindexe, majd szeptemberre stagnálásra váltott. Az üzleti várakozások hónapok óta tartó javulása szeptemberben is folytatódott, igaz, az emelkedés már hibahatáron belüli volt. A fogyasztói várakozások kis mértékben, de harmadik hónapja romlottak. A GKI konjunktúraindex értéke a 2019 végi, vagyis válságot megelőző szintnek felel meg.

Összességében az üzleti szférán belül szeptemberben csak az ipari bizalmi index romlott kissé (féléves, szinte folyamatos javulás után), de így is ez volt a legoptimistább ágazat szeptemberben. A többi szektor az előző havinál bizakodóbb lett, különösen az építőipar. Mindegyik ágazatban több az összességében optimista, mint a pesszimista cég, kivéve a kereskedelmet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés