Előfizetői tartalom

Itt a friss lista: ezekben az országokban a legjobb nyugdíjasnak lenni

Portfolio
A Natixis frissen publikált nyugdíjfelmérése szerint több tényező is fenyegeti a nyugdíjasok, illetve a jövő nyugdíjasainak jólétét: ilyen a semmiből felpattanó infláció, a továbbra is alacsony hozamkörnyezet, vagy éppen az egyre növekvő államadósság. Ha nem lenne elég mindez, időzített nyugdíjbombán ül a világ, hiszen amellett, hogy egyre idősödik a világ népessége, egyre tovább is élnek az emberek. Jó hír legalább, hogy még ezen veszélyek közepette is vannak olyan országok, ahol a nyugdíjasok jóléte garantált, de Magyarország nem tudott feljebb kerülni ezen a listán.

Több kockázat is fenyeget A Natixis Global Retirement Index friss elemzése alapján négy kockázat is fenyegeti a mai nyugdíjasok jólétét: Infláció: A koronavírusból való gazdasági kilábalás magával hozott az elmúlt 13 évben nem nagyon látott inflációs számot is. Bár a gazdasági elemzők szerint ez az inflációs megugrás csak átmeneti lesz, a befektetők emlékeznek arra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés