Előfizetői tartalom

Már az EKB is egyre jobban aggódik az elszálló árak miatt

Portfolio
Lehetséges, hogy az eurózóna inflációja meghaladhatja az EKB jelenlegi előrejelzéseit, és ettől egyre többen tartanak a jegybankon belül - mondta Christine Lagarde elnök, aki hozzátette: összességében ennek mégis kevés jelét látják jelenleg, és továbbra is arra számítanak, hogy az áremelkedés üteme középtávon a jegybanki cél alatt lesz.

Lagarde szerint a jegybank továbbra is arra számít, hogy jövőre 2% alá csökken az éves infláció, de a jegybankon belül is nő az aggodalom, hogy a magas infláció tartósan velünk marad - idézi az elnököt a Reuters. Az elnök szerint ugyanakkor a vártnál alacsonyabb is lehet az infláció a közeljövőben, ha a koronavírus-járvány visszaszorítása érdekében hozott intézkedések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés