Előfizetői tartalom

Pánikvásárlás, üres polcok és üzemanyaghiány – Mi folyik Nagy-Britanniában?

Portfolio
Az elmúlt napokban komoly fennakadások voltak a lakosság élelmiszer- és üzemanyag ellátásában Nagy-Britanniában, a helyzetet többek között a Brexit idézte elő. Nincs elég kamionsofőr az országban, ez pedig egyre érezhetőbb áruhiányt okoz a kiskereskedőknél és az élelmiszer-ellátásban, sorra érkeznek a hírek az éttermek esetleges ideiglenes bezárásáról, a kínálat szűkítéséről és az árak egekbe szökéséről. Több szupermarket üzemeltetője is aggódik a karácsonyi ünnepek előtt várható pánikvásárlási rohamok miatt, a helyzet akár még annál is rosszabb lehet majd, mint amit a koronavírus első hulláma során lehetett tapasztalni. Emellett országszerte számos helyen kilométeres autósorok alakultak ki a brit benzinkutaknál, miután több nagy forgalmazó kénytelen volt töltőállomásokat bezárni a sofőrhiány okozta logisztikai fennakadások miatt.

Egyre aggasztóbb a sofőrhiány A napokban sorra érkeznek a kétségbeejtő hírek a brit ellátási hálózatokat érintő problémákról, mindennek alapvetően az egyre aggasztóbb kamionsofőr-hiány az oka. Becslések szerint a kamionsofőrök hiánya jelenleg elérheti a 100 ezer főt is Nagy-Britanniában, és ez egyre érezhetőbb áruhiányt okoz kiskereskedelmi szinten is, mindenekelőtt...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái