Előfizetői tartalom

Fokozódik a magyar-ukrán ellentét a hosszú távú orosz gázszerződés miatt

MTI
Előbb Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette be közösségi oldalán, hogy bekérettük az ukrán nagykövetet, mivel a "szuverenitásunk megsértésének tartjuk, hogy Ukrajna meg akarja akadályozni Magyarország biztonságos gázellátását". Ezt követően Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter mondta, hogy szerinte Magyarország csapást mért a magyar-ukrán kapcsolatokra azzal, hogy a Gazprommal kötött megállapodást aláírva, kizárta az ukrán gázvezetéket az orosz gázszállítási rendszerből, és hozzátette, hogy Ukrajna megfelelő választ fog erre adni. További lépésként az ukrán külügyminisztérium bekérette a magyar nagykövetet. Később pedig megszólalt Moszkva is, Dmitrij Peszkov a Kreml szóvivője mondta el, hogy Oroszország nem készül a gázszállításokat arra használni, hogy más országokra, így Ukrajnára nyomást gyakoroljon.

Energy Investment Forum 2021 - A MEKH szakmai támogatásával A klímasemlegesség 2050-es eléréséről, az energiaátmenetben rejlő lehetőségekről és kihívásokról, illetve a megújulókról is szó lesz a szeptember 30-i Energy Investment Forum konferencián. Információ és jelentkezés A magyar külügyminisztérium...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés