koronavirus korhaz
Gazdaság

Koronavírus: megérkezett a kedd reggeli magyar jelentés

Portfolio
265 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 821 526 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 beteg, így az elhunytak száma 30 179 főre emelkedett. 513 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 74-en vannak lélegeztetőgépen.

A 265 új eset az előző héthez csökkenést jelent, egy héttel ezelőtt 289 új beteget detektáltak. Ez a járvány felfutó szakaszában mindenképp meglepő, ugyanakkor egyetlen napi adatból semmilyen következtetést nem lehet levonni a járványterjedésre vonatkozóan. Mindenesetre az alábbi görbén látszik, hogy a járványterjedés üteme nem gyorsult az előző napokban:

Az alábbi ábrán látszik, hogy egy éve ilyenkor már meredekebb emelkedést produkált a járványgörbe, azaz az idei őszi hullám egyelőre kevesebb esetszámot hozott, mint a tavalyi. Ennek az oltások mellett más oka is lehet, például az, hogy az oltottaknál enyhébb a lefolyás, ezért sem ők, sem az orvos nem gyanakszanak koronavírus-fertőzésre a tünetek esetén.

párhuzamos betegség

Továbbra is azt látjuk, hogy miközben az esetszámok felfutása nem túlzottan meredek, a kórházban kezeltek és a lélegeztetőgépen levők száma markánsan emelkedik. Tegnapról mára 35-el nőtt a kórházi ápoltak száma, és hárommal a lélegeztetetteké.

Ez azt jelenti, hogy míg az esetszámoknál a felfutás messze elmarad a tavalyi meredekségtől, addig a lélegeztetőgépen levők számának felfutása egyelőre a tavalyi szint felett alakul. Az alábbi ábrán látszik, hogy tavaly október közepén ugrott meg a lélegeztetettek száma markánsan, remélhetőleg idén nem látunk majd ilyen markáns emelkedést, és októberben a tavalyi emelkedéstől elmarad majd a lélegeztetettek görbéjének felfutása.

8 fő hunyt el az előző 24 órában, a napi halálozások száma ezzel enyhén emelkedik: az előző hét keddjén 5 fő hunyt el, és az elmúlt hét napon is átlagosan napi 5 elhunytról számoltak be a reggeli jelentésekben.

Emelkedik a teszteken belüli pozitív tesztek aránya, amelyből arra következtethetünk, hogy az esetszámok valóban markánsabb emelkedést mutatnak a valóságban, mint ahogy azt a járványgörbén látjuk. A pozitív tesztek arányának növekedése jellemző tendencia a járvány felfutásakor, a korábbi hullámok során is tapasztalható volt. Az előző 24 órában egyébként 7500 tesztet végeztek el, ez szokásos visszaesést mutat a keddi adatban az előző napokhoz képest, tegnap például 11 800 tesztről adtak jelentést.

Az átoltottság nagyon lassan nő, az előző 24 órában nem sokkal több mint 2000 ember kapta meg az első oltását, az átoltottság aránya a teljes lakosságban 60%-os. A második oltást 5000 ember kapta meg az előző 24 órában, a harmadik oltáson átesettek száma pedig 725 ezer.

Címlapkép: Getty Images

minimálbér
vlagyimir putyin
vlagyimir putyin
maszk
covid koronavírus maszk getty stock
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Vételi és eladási zónákat azonosítunk, melyek a trendekkel kiegészítve szuper hatékony párost alkotnak.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Portfóliókezelő menedzser

Portfóliókezelő menedzser
2021.11.18
Portfolio Property Awards 2021
2021.12.09
Agrárszektor Konferencia 2021
2021.11.18
Global trends in Banking 2021
vakcina