Előfizetői tartalom

Magyarországot is beránthatják a globális adóalkuba - Keményen dolgozik ezen az amerikai pénzügyminiszter

Portfolio
Az eddig tervezett 15%-osnál kicsit magasabb, 17% körüli lehet a globális társasági minimumadó alsó küszöbe és az eddig kimaradni szándékozó uniós tagállamok (Írország, Észtország, Magyarország) kapcsán „nagyon keményen dolgozunk azon, hogy megtaláljuk a módját” az ő csatlakozásuknak is, „ezért nagyon optimista vagyok, hogy ezt el fogjuk érni” – jelentette ki kedden este az amerikai pénzügyminiszter a National Association for Business Economics rendezvényén.

Janet Yellen hónapok óta folyamatosan optimista nyilatkozatokat tesz azzal kapcsolatban, hogy azt a néhány vonzó adórendszerű országot is sikerül majd „berántani” az egyezségbe, amelyek nyáron még kimaradtak abból a bő 130 országot lefedő körből, akik az OECD kibővített paneljében rögzítették a kereteket. Ugyanezt mondta júliusban Olaf Scholz német pénzügyminiszter...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés