Előfizetői tartalom

Segített a kínai állam az Evergrande pénzhez jutásában a mai újabb fontos határidő előtt

Portfolio
Egy kínai állami tulajdonban lévő pénzügyi vállalat nyújtott segítő kezet a szintén állami hátterű, rendkívül eladósodott Evergrande ingatlanfejlesztőnek, aminek az az eredménye, hogy az ingatlanfejlesztő rövid távon mintegy 1,55 milliárd dollárnyi pénzhez jut. Ez pedig remélhetőleg segít abban, hogy a múlt héten elmaradt 83,5 millió, illetve a ma esedékes 47,5 millió dolláros kamatfizetését teljesítse a dollárkötvényei után. Ez a remény 10%-os ugrást okozott az Evegrande részvényárfolyamában.

A konkrét ügylet lényege az, hogy az Evergrande a szerda hajnali kereskedésben jelezte, hogy megállapodást kötött az állami tulajdonú Shenyang Shengjing Finance Investment Grouppal, hogy 5,7 jüan/darab áron eladja neki a Shengjing Bankban lévő 1,75 milliárd darab részvényét (ez mintegy 19,9%-nyi Evergrande-részesedés eladását jelenti és marad még neki 14,6%-nyi része). Az 1,75...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés