Előfizetői tartalom

Elszálltak az energiaárak, csődhullám alakulhat ki

Portfolio
Globális energiaválság alakult ki az elmúlt hetekben, több fontos energiahordozó és a villamosenergia ára is meredeken emelkedik, az árak emelkedése már nem csak Európára korlátozódik, és több terméket érint, többek között a földgáz, az olaj, a szén és a villamosenergia ára is elszállt. Szabó Gergely mai előadásán beszélt arról, hogy mégis hogyan jutottunk el idáig, és milyen kockázatokkal járhat az áremelkedés, elsősorban az energiaszektor szereplőire nézve, valamint felvázolt néhány megoldást arra vonatkozóan, hogy a vállalatok hogy kezelhetik a kialakult helyzetet.

Elszálló energiaárak 81 euró/MWh, ennyi volt a szerdán a régiós gáztőzsde napi záróára – kezdte előadását Szabó Gergely, a MET Central Europe regional chairman pozícióját betöltő vezetője a Portfolio Energy Investment Forumon. Ez azt jelenti, hogy 2021-es év elejéhez képest a gáz ára ötszörösére nőtt, míg az áram háromszor annyiba kerül most, mint az év elején...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés