Előfizetői tartalom

Elszálltak az energiaárak, csődhullám alakulhat ki

Portfolio
Globális energiaválság alakult ki az elmúlt hetekben, több fontos energiahordozó és a villamosenergia ára is meredeken emelkedik, az árak emelkedése már nem csak Európára korlátozódik, és több terméket érint, többek között a földgáz, az olaj, a szén és a villamosenergia ára is elszállt. Szabó Gergely mai előadásán beszélt arról, hogy mégis hogyan jutottunk el idáig, és milyen kockázatokkal járhat az áremelkedés, elsősorban az energiaszektor szereplőire nézve, valamint felvázolt néhány megoldást arra vonatkozóan, hogy a vállalatok hogy kezelhetik a kialakult helyzetet.

Elszálló energiaárak 81 euró/MWh, ennyi volt a szerdán a régiós gáztőzsde napi záróára – kezdte előadását Szabó Gergely, a MET Central Europe regional chairman pozícióját betöltő vezetője a Portfolio Energy Investment Forumon. Ez azt jelenti, hogy 2021-es év elejéhez képest a gáz ára ötszörösére nőtt, míg az áram háromszor annyiba kerül most, mint az év elején...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái