Előfizetői tartalom

Hernádi Zsolt: szupernyertesei és szupervesztesei lesznek a klímaváltozásnak

Portfolio
Hernádi Zsolt, a MOL-csoport elnök-vezérigazgatója nyitotta meg a Portfolio által rendezett Energy Investment Forum 2021-et, ahol elmondta, hogy a klímaváltozásnak lesznek szupernyertesei és szupervesztesei, de összességében a különbségek kiegyenlítésére kell törekedni. A sikeres energiaátmenethez három dologra van szükség: társadalmi támogatásra, politikai akaratra, illetve új technológiákra és ötletekre. Fontos, hogy gondolkozzunk, mielőtt lépünk, megfontoltan, kétszer kell mérni és egyszer vágni.

Energiatrilemma Hernádi Zsolt szerint nem lehetetlen a 2050-es klímasemlegesség elérése, de a hatékony energiaátmenet biztosítása érdekében három dolog egyensúlyára kell kiemelten odafigyelni: Ellátásbiztonság, energetikai szuverenitás és gazdasági teljesítmény és fenntarthatóság. A MOL-csoport elnök-vezérigazgatója szerint Történelmi pillanatban és helyzetben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés