Előfizetői tartalom

A legoptimistább várakozásokat is felülmúlta Orbán Viktor nyugdíjbejelentése – Lássuk, mi vár az érintettekre tavaszig!

Portfolio
Az az Orbán Viktor kormányfő által péntek reggel bejelentett döntés, hogy minden nyugdíjasra egységesen kiterjeszti a kormány a 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot novemberben, „még az eddigi legoptimistább várakozásokat is meghaladja” – kommentálta oldalán Farkas András. A nyugdíjszakértő azt is megjegyezte, hogy mindez 146 milliárd forintos többletkiadást jelent az idei költségvetésnek, akár a minap kibocsátott dollár- és eurókötvények terhére, és azt is összefoglalta, hogy milyen további kifizetések várnak még a nyugdíjasokra a 2022-es parlamenti választások előtt.

Amint a Portfolio reggel megírta a rádióinterjú alapján: Orbán Viktor azt jelentette be, hogy bár 435 ezer ember nem lett volna jogosult a maximális, 80 ezer forintos nyugdíjprémiumra, de a kormány döntése alapján ezt mégis mindenkinek kifizetik. A kormányfő múlt péntekhez hasonlóan azt is újra jelezte, hogy gondolkodnak azon is: jövőre a 13. havi nyugdíjnak nem csak kétheti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés