Előfizetői tartalom

Árrobbanás és alapanyaghiány mellett lassult a magyar feldolgozóipar növekedése

Portfolio
Szeptemberben lassult a magyar feldolgozóipar növekedési üteme, de továbbra is bővülésről számolt be a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT). A beszerzésimenedzser-index romló teljesítménye elsősorban a globális gazdasági növekedés lassulásával, az ellátási láncok problémáival, a készlet- és alapanyaghiánnyal függhet össze. Az áremelkedés továbbra is kifejezetten gyors a feldolgozóiparban.

Szeptemberben 52,1 ponton alakult a magyar feldolgozóipari BMI, ami alacsonyabb az előző hónapokban jellemző, 55 pont feletti értékeknél. Ez nem csoda, hiszen az eurózóna feldolgozóipara is lassabb növekedést mutat, miközben a nyár végére egyre súlyosabbá váltak a globális alapanyaghiányok. A BMI összességében továbbra is a feldolgozóipari termelés növekedésére utal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés