Előfizetői tartalom

Tisztázta a NAV az szja-visszatérítés szabályait (korr.)

Portfolio
|
MTI
Miután megjelent a Közlönyben a jogszabály a családok százezreit érintő szja-visszatérítésről, és egy adószakértő segítségével is tisztáztuk a részleteket, kiadott egy rövid összefoglalót a NAV, amely segít előre kiszámolni, hogy az idén befizetett szja-ból ki mennyit fog várhatóan visszakapni. Frissítés! Cikkünk eredeti verziójában tévesen ehhez a témához kapcsoltuk a NAV oldalán régebb óta elérhető, az éves szja-bevallásnál a családi adókedvezmény pontos meghatározásához hasznos kalkulátorok kérdését.

A NAV a pénteken kiadott tájékoztatójában azt rögzítette, hogy minden gyermekes szülőnek, aki családi pótlékra jogosult, visszajár a 2021-ben megszerzett jövedelemből levont adó, ekhó, illetve katások esetében a 2021-es tételes adó negyede. A tájékoztatás szerint visszajár az önálló és a nem önálló tevékenység, valamint az egyéb jövedelem adója, az ekhó kétharmada...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés