Előfizetői tartalom

„Tűzforró” az amerikai feldolgozóipar az alkatrészhiány mellett is, elszálltak a késztermék árak

Portfolio
|
MTI
Továbbra is messze a bővülés és a zsugorodás 50 pontos határvonala felett alakult szeptemberben az amerikai feldolgozóipar két kulcsfontosságú aktivitási mutatója, és az egyik vezető szakértő szerint az alkatrész-ellátási problémák mellett is „tűzforró” az ágazat, miközben rekordközeli a kielégítetlen megrendelés, és mindezek miatt elszálltak a késztermékek árai.

Szeptemberben 60,7 pontra csökkent az előző havi 61,1 pontról az Egyesült Államok feldolgozóiparának a beszerzésimenedzser-indexe (BMI) a londoni IHS Markit gazdaságkutató intézet felmérése alapján. A szeptemberi BMI előzetes értéke kissé alacsonyabb volt a véglegesnél. A szeptemberi 60,7 pont lendületes teljesítménynövekedést mutat azzal együtt is, hogy öthavi mélypontnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés