Előfizetői tartalom

Az időjárásfüggő megújulók kezelése világszintű probléma, fókuszban az ellátásbiztonság

Portfolio
A Portfolio által rendezett Energy Investment Forum 2021 tiszta energiaforrásokkal és ellátásbiztonsággal foglalkozó szekciójának fókuszában a digitalizáció, az energiahatékonyság, illetve az ellátásbiztonság, és az időjárásfüggő megújuló energiaforrások rendszerintegrációs kihívásai álltak. Ezek voltak a fő témái a szekció panelbeszélgetésének is, ahol többek között felmerült a gáztüzelésű erőművek jövőbeli szerepe, az energiatárolás, az új uniós klímacsomag, a MAVIR tervei, illetve a rendszerek okosítása, és finanszírozási kérdések is. Alábbi összefoglaló cikkünkben áttekintjük a beszélgetés legfontosabb témáit és gondolatait.

Biczók András, a MAVIR Zrt. elnök-vezérigazgatója a panelbeszélgetés felvezető előadásában az időjárásfüggő megújuló energiaforrások rendszerintegrációs kihívásairól beszélt, és elmondta, hogy a hálózat 50-70 éve épült és épül folyamatosan, nem egy decentralizált működésre húztuk föl, tehát innentől kezdve az átállásnak a költségei, lehetőségei, fizikai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés