Előfizetői tartalom

Az időjárásfüggő megújulók kezelése világszintű probléma, fókuszban az ellátásbiztonság

Portfolio
A Portfolio által rendezett Energy Investment Forum 2021 tiszta energiaforrásokkal és ellátásbiztonsággal foglalkozó szekciójának fókuszában a digitalizáció, az energiahatékonyság, illetve az ellátásbiztonság, és az időjárásfüggő megújuló energiaforrások rendszerintegrációs kihívásai álltak. Ezek voltak a fő témái a szekció panelbeszélgetésének is, ahol többek között felmerült a gáztüzelésű erőművek jövőbeli szerepe, az energiatárolás, az új uniós klímacsomag, a MAVIR tervei, illetve a rendszerek okosítása, és finanszírozási kérdések is. Alábbi összefoglaló cikkünkben áttekintjük a beszélgetés legfontosabb témáit és gondolatait.

Biczók András, a MAVIR Zrt. elnök-vezérigazgatója a panelbeszélgetés felvezető előadásában az időjárásfüggő megújuló energiaforrások rendszerintegrációs kihívásairól beszélt, és elmondta, hogy a hálózat 50-70 éve épült és épül folyamatosan, nem egy decentralizált működésre húztuk föl, tehát innentől kezdve az átállásnak a költségei, lehetőségei, fizikai...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái