Előfizetői tartalom

Koronavírus: túlterhelődött a román egészségügy, Magyarország felajánlotta segítségét

Portfolio
Romániában országszerte mindössze 11 intenzíves kórházi ágy maradt szombat reggelre a koronavírusos betegek ellátására, Bukarestben egyetlen szabad ágy sincs már és ezt a súlyos helyzetet csak tovább rontotta a péntek esti konstancai kórháztűz egy intenzív osztályon, ezért szombaton délután Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bejelentette, hogy felajánlja a magyar egészségügy kapacitásait a román koronavírusos betegek ellátására.. Közben a román járványhelyzet újabb rekordokat döntött, ezért drasztikus korlátozásokat kellett életbe léptetni. Görögországban is súlyos az egészségügy terhelése, Szalonikiben elfogyott az összes intenzíves ágy. Szerbiában a miniszterelnök viszont azt mondta, hogy a korlátozások nem jelentenek megoldást, csak az oltások. Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter Montenegróban tárgyalt járványügyi együttműködésről, miután a magyar kormány 200 ezer Sinopharm-vakcinát ajándékozott az országnak. Világszerte egyébként már 4,8 millió koronavírus-fertőzött meghalt világszerte a járvány kezdete óta, az Egyesült Államokban átlépte már a 700 ezret a halálos áldozatok száma. Koronavírus híreink percről percre.

2021. október 02. 21:57 Megosztás NNK: akár egyszerre is be lehet adni az influenza és a koronavírus elleni vakcinát Akár egyszerre, eltérő végtagokba történő beadással is hozzá lehet jutni Magyarországon az influenza és a koronavírus elleni vakcinához...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés