Előfizetői tartalom

Most megtudjuk, hogy tovább gyorsult-e az áremelkedés Magyarországon

Portfolio
A héten teszi közzé a KSH a szeptemberi fogyasztói árindexet, azaz a héten megtudjuk, tovább gyorsult-e az áremelkedés Magyarországon. Az infláció már így is magas, 4,9% volt augusztusban, és a Magyar Nemzeti Bank már nyár elején elkezdte a monetáris szigorítást, de az őszi hónapokban még tovább gyorsuló áremelkedést láthatunk. A héten ezen kívül egyéb fontos adatközlések is lesznek, az amerikai munkaerőpiaci adatokra például nagyon kíváncsi lesz a piac.

Hétfőn Magyarországon nem várunk fontos adatközlést, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy nem lesz fontos a mai nap. Egyrészt idehaza is történhet váratlan bejelentés (erre bőven volt példa mostanság), másrészt a vezető olajhatalmak ma ülnek össze. A korábban kiszivárgott információk szerint az OPEC-országok akár a termelés fokozásáról is dönthetnek, amely valamelyest...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés