Előfizetői tartalom

Zsiday: A mostani esés nem tragikus, Kína sokkal nagyobb mínuszokat hozhat a piacokra

Portfolio
A piacon az amerikai monetáris szigorítás okoz aggodalmakat, de a mennyiségi lazítás kivezetése mindaddig nem tragikus, amíg a növekedés fennmarad - írja blogján Zsiday Viktor befektető. A gond akkor lehet, amikor a befektetők rájönnek, hogy a kínai gazdaság belassul. Zsiday szerint erre komoly esély van, a kínai vezetés számára ugyanis már nem az a prioritás, hogy a lakosság gazdagodjon, sokkal inkább az egyenlőtlenség csökkentése a prioritás. A fentiek mellett a forintárfolyamról is ír a befektető.

A piacon továbbra is ugyanaz a szemlélet uralkodik: A delta variáns nem is olyan veszélyes, a gazdaságok nőnek, de a megugró energiaárak + a QE káros hatásai miatt a pénznyomtatást viszonylag gyorsan be kellene fejezni - írja. A befektetők tehát az amerikai monetáris szigorítástól félnek, és ez mozgat mindent (dollárbika, US kötvény árfolyamesés, részvénypiaci korrekció)....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés