Előfizetői tartalom

Energiaválság: akkora a baj, hogy az EU legfelső vezetői is folyamatosan erről egyeztetnek

Portfolio
A gázárak elszállása miatt kialakult európai energiaválság annyira komoly üggyé nőtte ki magát, hogy hétfőn az eurózónás, kedden pedig mind a 27 tagállam pénzügyminiszterei erről egyeztetnek, kedd este az informális EU-csúcson is ez lesz az egyik téma, szerdán a környezetvédelmi miniszterek tárgyalnak róla, az október 21-22-i kétnapos rendes EU-csúcson pedig szintén ez lesz az egyik fő téma. Az Európai Bizottság pedig elhalasztotta a mára tervezett egyik energiapiaci kommunikációját, részben valószínáleg azért, mert egyre több tagállam veti fel, hogy a mostani krízis tompítására és egy újabb hasonló elkerülésére közösen kellene beszereznie a gázt és olajat az EU-nak a közös tárolási kapacitások feltöltésére.

Arról, hogy milyen okok vezettek a mára túlzás nélkül állítható európai energiaválsághoz, éppen egy ma reggeli külső szerzői cikkünkben részletesen írtunk. Azóta ma délelőtti hír, hogy a gáz- és áramárak új csúcsra emelkedtek Európában, tehát a helyzet egyre csak fokozódik. Jól jelzi a helyzet súlyosságát, hogy az eurózóna pénzügyminiszterei is felvették...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái