Előfizetői tartalom

Gyűlnek a fellegek Európában: kellemetlen meglepetést hozott az augusztus

MTI
A vártnál jóval gyengébben alakult a kiskereskedelmi forgalom az euróövezetben augusztusban, amikor is a fogyasztók visszafogták az élelmiszerekre, alkoholra és dohányárura fordított kiadásaikat. Az Európai Unió statisztikai hivatala (Eurostat) szerdán közölte, hogy a szezonálisan kiigazított adatok szerint a 19 tagú eurózónában havi összevetésben 0,3 százalékkal nőtt, éves szinten pedig stagnált a kiskereskedelmi forgalom augusztusban. Elemzők éves összehasonlításban 0,4 százalékos, az előző hónaphoz képest pedig 0,8 százalékos emelkedésre számítottak.

Az Európai Unió egészében havi szinten 0,3 százalékkal, éves összevetésben pedig 1,1 százalékkal emelkedett a kiskereskedelmi forgalom volumene augusztusban. Júliusban havi összevetésben az euróövezetben 2,6 százalékkal, az unióban pedig 2,1 százalékkal csökkent, míg az előző év azonos hónapjához képest 3,1 százalékos, illetve 3,8 százalékos növekedést mértek. Havi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés